U nedjelju, 19. prosinca, završilo je još jedno Jerihonsko bdjenje za nerođene u crkvici Svete Trojice na Poljudu.

Sedam dana i noći klanjanja pred Presvetim oltarskim sakramentom molilo se na jednu glavnu nakanu: zaštitu nerođenog ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

Ovogodišnje je Jerihonsko bdjenje započelo 12. prosinca, na blagdan Gospe Guadalupske, zaštitnice pro-life pokreta, svetom misom u 19 h i trajalo je, bez prekida, do 19. prosinca, kad je završilo svetom misom.

Na bdjenju se molilo na razne nakane: majke i očeve, kajanje za grijeh pobačaja, rođenje svakog začetog djeteta, osobe ranjene pobačajem, blagoslov obitelji i plodnost potomstvom, za domovinu i zakone koji će štititi život, obraćenje grešnika i osobne nakane molitelja.

Svake se večeri Jerihonskog bdjenja slavila sveta misa, a među svećenicima koji su predslavili svetu misu bili su: don Nikola Šakić, don Vedran Torić, don Nikola Mikačić, fra Filip Čogelja, don Ivo Bezina, fra Miro Ančić, don Boris Vidović i don Ivan Marić, kojima od srca zahvaljujemo.

Također zahvaljujemo svim pojedincima, zborovima i zajednicama koji su doprinijeli svečanom slavljenju svete mise, ali i samom klanjanju pred Presvetim.

Neka se Gospodin po vašim molitvama i žrtvama proslavi u našoj domovini.