Izjava o privatnosti

Dobrodošli na web stranicu www.hrvatskazazivot.com (“Web stranica”) u vlasništvu udruge Hrvatska za život (“Udruga”). Zaštita Vaših podataka nam je vrlo važna te se trudimo što bolje zaštiti Vašu privatnost. Ova izjava o privatnosti objašnjava kako koristimo i štitimo Vaše podatke. Korištenjem Web stranice smatra se da ste suglasni da se svaka informacija dostavljena Udruzi arhivira, koristi i objavljuje u skladu s ovom Izjavom o privatnosti. Molimo vas da u cijelosti pročitate Izjavu o privatnosti, kao i Uvjete korištenja prije korištenja Web stranice.

Udruga se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza, informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo voditeljima Udruge kojima su ti podaci nužni za vođenje aktivnosti Udruge prema niže navedenim uvjetima. Svi članovi Udruge i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

1. Podaci koje prikupljamo

Kada pristupite Web stranici, Vi nam dostavljate, a mi arhiviramo, sljedeće podatke o Vama:

1.1 Osobne podatke koje dobrovoljno unesete pri korištenju neke od kontakt formi na web stranici

  • Osobni podaci su vezani za vaš identitet te mogu, između ostaloga uključivati ime, e-mail adresu, broj telefona, spol, datum rođenja i sl. Podaci, ili neki od podataka, poput imena, prezimena, spola i datuma rođenja će biti dostupni Udruzi u svrhu evidencije i potvrde identiteta posjetitelja na ulazu na web stranicu.

1.2 Opće podatke koji se ne mogu direktno povezati s Vašim identitetom

  • Opći podaci mogu, između ostaloga, uključivati IP adresu, približnu lokaciju ili vrijeme zadržavanja na Web stranici. Ti podaci ne mogu nikako biti direktno povezani s Vašim identitetom.
  • Nadalje, prilikom prijave na Web stranicu sustav će Vam postaviti “cookie” koji služi kako bismo vam omogućili kvalitetnije i jednostavnije korištenje Web stranice.

 

2. Korištenje prikupljenih podataka

Podatke koje prikupimo o Vama ćemo koristiti kako bismo Vam osigurali najbolju moguću uslugu. Shodno tome, neki od načina na koje možemo koristiti Vaše Osobne podatke su:

  • Kako bismo Vas identificirali kao korisnika web stranice.
  • Kako bismo Vas kontaktirali s informacijama o Udruzi i aktualnim događajima.
  • Kako bismo poboljšali kvalitetu Web stranice i spriječili potencijalne malverzacije.
  • Opći podaci nisu nikako povezivi s Vama te ih kao takve Udruga smije koristiti u bilo koje pravno dozvoljive svrhe.

 

3. Dodatne opaske

Udruga se ne bavi prodajom Vaših podataka te nam je njihova sigurnost od najviše važnosti. Usprkos tome, postoje situacije u kojima bi treća strana mogla dobiti pristup Vašim podacima. Ti slučajevi su:

  • U slučajevima kada je Udruga stranka u tranzicijama, kao što su spajanje sa drugim udrugama, ukidanja ili pripajanja, Vaši osobni podaci će, u većini slučajeva, biti dijelom imovine koji se prenio.
  • Udruga mora poštovati zahtjeve provođenja zakona te kada to zahtjevaju primjenjivi zakoni, odluke suda ili vladini propisi, Udruga će omogućiti organima zakona pristup potrebnim Osobnim podacima kako bi zaštitila sigurnost korisnika ili drugih osoba.

 

4. Promjene Izjave o privatnosti

Udruga zadržava pravo da u bilo kojem trenutku, bez prethodne obavijesti izmijeni ili dopuni ovu Izjavu o privatnosti ili bilo koji njezin dio. Zbog toga vam preporučujemo da redovito pregledavate ovu Izjavu o privatnosti.