Jesensko miroljubivo bdjenje inicijative 40 dana za život počinje 28. rujna i trajat će sve do 6. studenog u 38 hrvatskih gradova, na čak 40 mjesta bdjenja.

Molitva i post, miroljubivo bdjenje i osvješćivanje lokalne zajednice o problemu pobačaja glavni su stupovi ove Inicijative. Miroljubivo bdjenje, taj drugi stup Inicijative, održava se dva puta godišnje, u proljeće i na jesen. Tijekom ove jeseni vjernici, a i svi ostali ljudi dobre volje, svjesni velike težine problema pobačaja, mogu svojim miroljubivim bdjenjem ispred bolnica i domova zdravlja doslovno spasiti nečiji život.

Tome su svjedoci i više od 110 djece koji danas žive, a spašeni su od smrti pobačajem. Njihove majke zahvalne su što su izabrale život, kao i na svoj pomoći koju im je Inicijativa te udruga „Hrvatska za Život“ pružila.

Jesenska kampanja već se tradicionalno otvara Marijanskim procesijama za život. Prve dvije održat će se u Splitu i u Zagrebu.

Tako će vjernici u Splitu, uz pjevanu Gospinu krunicu moći moliti za nerođene u procesiji od rodilišta do crkve Gospe od Pojišana, 27. rujna 2022., u utorak uoči početka jesenske kampanje Inicijative. Okupljanje počinje u 17:30 sati.

U Zagrebu će se procesija održati 28. rujna 2022. Okupljanje će biti na Kamenitim vratima od 18:00 sati, procesija će krenuti u 18:30 sati ulicama centra grada Zagreba sve do bazilike Presvetog Srca Isusova, gdje će po dolasku biti i sveta misa.

Organizatori u oba grada pozivaju vjernike i sve ljude dobre volje da se pridruže ovoj dostojanstvenoj i svečanoj procesiji u molitvi da se svako začeto dijete rodi.