„Uzmi svoj križ i idi za mnom.“ (Mk 8, 34) citat je koji će pratiti ovogodišnju korizmenu kampanju inicijative „40 dana za život“.

Korizmena kampanja počinje Pepelnicom, 17. veljače, a završava na Cvjetnicu 28. ožujka. Tijekom korizme vjernici u 33 hrvatska grada, na 35 mjesta bdjenja, molit će i bdjeti za zaustavljanje pobačaja. Također, svi su vjernici pozvani postiti i moliti i u svojim domovima, kako bi u našoj domovini pobjedila kultura života.

„Odlučili smo ovu kampanju posvetiti Presvetom Srcu Isusovu, s obzirom da su inicijativa „40 dana za život“ i udruga „Hrvatska za Život“, a samim time i svi njezini članovi, prošlo ljeto, po rukama biskupa Ivana Ćurića, posvećeni Presvetom Srcu Isusovu.“, rekla je Petra Milković, izvršna direktorica Inicijative i dopredsjednica Udruge te nastavila: „Veličanstvena je vijest da će ovu kampanju obilježiti svečani, pokornički križni putevi ulicama naših gradova. Pozivamo vjernike da se okupe da u molitvi križnog puta, javnom pokorom, činimo zadovoljštinu za grijeh pobačaja u našem narodu.“

Uoči nove kampanje, na Dan života 7. veljače, Udruga je otvorila i novi Centar za život u Zadru, a s radom počinju i dva Centra u Slavoniji – jedan u Vinkovcima i jedan u Vukovaru. O službenom i svečanom otvorenju slavonskih Centara, Udruga će uskoro obavijestiti javnost.

„Sretni smo što se jedan ovakav centar otvara u našim Vinkovcima i siguran sam da će on biti na pomoć, izgradnju i blagoslov našem gradu i svim našim sugrađanima. Zahvalni smo svima koji su nam pomogli da dođe do ovoga.“, rekao je Josip Matezović, voditelj Inicijative u Vinkovcima.

Lidija Dugan, koordinatorica Inicijative za Slavoniju, radosno je progovorila o otvaranju Centra u Vukovaru: „Izuzetno smo radosni što u gradu Vukovaru napokon imamo svoj kutak za život! Zahvaljujući dobroti i velikodušnom srcu naših Milosrdnih sestara svetoga Križa, u čijim se prostorima nalazimo, te ljubaznošću i požtrvovnošću naših vjernih dobročinitelja u Vukovaru postoji mjesto susreta, molitve, novih ideja i zajedništva u izgradnji kulture života.“

O tome gdje se sve može doći na bdjenje, te kada se održavaju križni putevi, moguće je pratiti na web stranici: 40danazazivot.com.