Tim za trudnice

On sjede i dozove dvanaestoricu te im reče: Ako tko želi biti prvi, neka bude od svih posljednji i svima poslužitelj! I uzme dijete, postavi ga posred njih, zagrli ga i reče im: Tko god jedno ovakvo dijete primi umoje ime, mene prima. A tko mene prima, ne prima mene, nego onoga koji mene posla.

Mk 9, 35-37

Zadaća udruge „Hrvatska za Život‟ zaštita je života od samog začeća, odnosno spašavanje života. Ali djelovanje Udruge ne staje pri odluci o zadržavanju djeteta. Ono tada tek počinje, i to u punom jeku.

Žene koje razmišljaju o pobačaju uglavnom su ostavljene same, bez ičije podrške, bez ikoga tko bi bio uz njih, tko bi ih ohrabrio, utješio, zagrlio, razveselio. A upravo je to ono što im je potrebno. U tim trenutcima naš Tim za trudnice daje sve od sebe da se ta majka osjeća prihvaćenom, da shvati da nije sama, da ima našu podršku.

Nekada je dovoljno samo biti uz njih, saslušati ih, utješiti i ohrabriti kako bi krenule odvažno i radosno u tu prekrasnu avanturu života sa svojim djetetom.

Najčešće je ipak potrebna financijska i materijalna pomoć, a tu dolaze na djelo naši dobročinitelji! Zahvaljujući njihovim/vašim donacijama, mi smo u mogućnosti pomagati ženama, djeci, obiteljima. Svi ste dobrodošli biti dio tog velikog i velikodušnog djela milosrđa.

Osim novčanog priloga, mnogi pomažu donacijama odjeće za bebe i trudnice/majke, pelena, higijenskih potrepština, hrane, krevetića, kolica i svih drugih stvari koje su potrebne za dostojanstven život roditelja i djeteta, ili više djece.

Sve obitelji kojima pomažemo su vrlo zahvalne za svaku donaciju, jer su im one osigurale priliku da u naručju nose svoje dijete. I mi smo vam zahvalni! Bez vas, ovog Tima ne bi bilo.

Situacije u kojima se nađu naše štićenice su različite pa tako ima i žena koje su izbačene na ulice, za koje njihovi bližnji više ne žele ni čuti. Tada je naše djelovanje još potrebnije.

Pronalazimo prikladno mjesto stanovanja tim majkama. Jedna od opcija su kuće udruge „Betlehem‟, naše sestrinske udruge, koja je pod vodstvom patera Marka Glogovića. Ukoliko smještaj u Betlehemu nije moguć, tražimo dalje neko drugo rješenje. Nekim majkama su predivni ljudi dali stan na korištenje pa im plaćamo samo režije. Dok nekima pokrivamo sve troškove stanarine i režija, a uz to im svima dajemo i mjesečne poklon bonove kako bi mogle kupovati hranu.

Naš cilj je majkama i obiteljima pomoći stati na noge. Pomažemo im da se osamostale, zaposle, dobiju vrtić, da žive lijepo i dostojanstveno. Kako bi to što lakše postigli, nudimo im i razne tečajeve, edukacije, a jednoj majki smo pomogli da upiše i autoškolu.

Sve ovo samo je dio naših aktivnosti. Tu su još i mnoge druge, kao, naprimjer, ljetovanja, razna druženja (roštilji, rođendani, krštenja…), duhovni razgovori, financijska i psihološka savjetovanja… Dajemo sve od sebe da, prema svojim mogućnostima, njima pružimo sve što zaslužuju.

Nakon što majke odaberu život, nakon što odluče čvrsto zadržati svoje dijete, sve polako dolazi na svoje mjesto. Njihova želja za napredovanjem je sve veća, njihova odlučnost je jača, njihov život dobiva jedan potpuno novi smisao koji im daje snagu da se bore za sebe i svoju djecu. A u trenutku kada prime svoje dijete u naručje, njihovoj radosti i zahvalnosti nema kraja. Tada i one same često odluče progovoriti, svjedočiti i prenijeti svoje iskustvo ženama koje se nalaze u sličnim situacijama.

O našem bismo radu mogli još puno toga pisati, no svi koji biste voljeli saznati još više ili svojim doprinosom obogatiti naš Tim, srdačno vas pozivam na kavu u naš Centar za život na adresi Đorđićeva 6, Zagreb, bilo kada u vremenu od 9 do 18 h.

Možete nam se javiti i na broj 091 724 1044 ili na mail 40danazazivot@gmail.com.

 

Kontakti ostalih naših centara diljem Hrvatske su ovi:

Centar za život – Split

Milićeva 6

21 000 Split

Mob: +385 91 582 9044 (Marija)

Email: 40danazazivotst@gmail.com

 

Centar za život – Zadar

Trg kardinala Alojzija Stepinca 1

23 000 Zadar

Mob: +385 95 591 9983 (Cecilija)

Email: 40danazazivotzadar@gmail.com

 

Centar za život – Vinkovci

Ivana Gundulića 1

32 100 Vinkovci

Mob: +385 95 504 9944 (Lidija)

Email: centarzazivotvinkovci@gmail.com

 

Centar za život – Vukovar

Mob: +385 95 504 9944 (Lidija)

Email: centarzazivotvu@gmail.com

 

Centar za život – Slavonski Brod

Ul. Radoslava Lopašića 7

35 000 Slavonski Brod

Mob: +385 92 414 33 79 (Martin)

Email: centarzazivotsb@gmail.com

 

Centar za život – Križevci

Ul. Franje Račkog 26

48 260 Križevci

Mob: +385 91 784 8630 (Krunoslav)

Email: centarzazivotkz@gmail.com

 

„Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“

Mt 25, 40