U nedjelju, 21. lipnja 2020., u Splitu je otvoren (drugi u Hrvatskoj, a prvi u Dalmaciji) Centar za život.

Splićani su se za otvorenje, osim građevinskim radovima i uređenjem, pripremali i duhovno. U crkvici sv. Trojice na Poljudu tjedan dana je trajalo Jerihonsko bdjenje (7 dana i noći klanjanja Presvetom oltarskom sakramentu). Samo otvorenje započelo je sv. misom u crkvi Sveti Križ u splitskom Varošu koju je predslavio fra Lazar Perica. Na kraju mise prisutnima se zahvalila Marija Šošić, koordinatorica inicijative ”40 dana za život” za Dalmaciju, te sestra Terezija Pervan, provincijalka sestara Služavki Malog Isusa, koje su udruzi ”Hrvatska za Život” ustupile prostor za otvaranje ovog Centra.

Nakon mise, otprilike 200 ljudi se u procesiji s kipom trudne Gospe i pjesmom uputilo prema Centru za život, na adresi Milićeva 6. Sam je prostor blagoslovio don Mihael Jelavić, župnik u Varošu, a potom se prisutnima obratio predsjednik udruge ”Hrvatska za Život”, Ante Čaljkušić, te istaknuo kako će ovaj prostor biti svjetlo grada Splita.

Centar će biti ured udruge ”Hrvatska za Život”, inicijative ”40 dana za život” te savjetovalište za trudnice, u suradnji sa stručnjacima, psiholozima, psihoterapeutima, psihijatrima, svećenicima, ginekolozima, ali i odvjetnicima i socijalnim radnicima. U prostoru će se provoditi i ostali programi naše Udruge, a za sve koji trebaju pomoć ili bi se htjeli više informirati, prostor će radnim danima biti otvoren od 9 do 17 sati.

Slijedi nekoliko fotografija s otvorenja splitskog Centra za život.