Osvješćivanje lokalne zajednice jedan je od tri temeljna stupa inicijative „40 dana za život‟, koja djeluje pod udrugom „Hrvatska za Život‟, a koja se zalaže za život od začeća do prirodne smrti.

Osim edukativnih tribina, predavanja, procesija, promocija knjiga pro-life tematike, izdavanja prvog pro-life časopisa „Pohod‟, a osobito prisutnosti ispred bolnica i domova zdravlja, i ove je kampanje udruga „Hrvatska za Život‟ odlučila promovirati kulturu života diljem Hrvatske brojnim pro-life billboardima, tj. jumbo plakatima.

„Mama, tata, čuvajte me!‟ poruka je koja će pisati na jumbo plakatima ove korizme, a to je ujedno i poruka koju Inicijativa i Udruga svojim javnim zalaganjem promiču već sedmu godinu zaredom. Poruka prošlogodišnjeg plakata koja je odjeknula čitavom Hrvatskom glasila je ”Za mene se vrijedi boriti”. 

Za sada su pro-life jumbo plakati s ovom porukom postavljeni u 10-ak hrvatskih mjesta (u Križevcima, Pazinu, Poreču, Puli, Rovinju, Sv. Lovreču, Šibeniku, Zaboku i Zadru), a vrlo je izvjesno da će i mnogi drugi gradovi slijediti taj primjer.

Za više informacija o samim plakatima javite se na jedan od sljedećih brojeva: 099 883 2760 (Ante) ili 091 573 9590 (Petra).

Đakovo

Križevci

Pazin

Poreč

Pula

Rovinj

Šibenik

Sv. Lovreč

Virovitica

Zabok

Zadar