Početkom svibnja izašao je 2. broj „Pohoda‟, magazina za život udruge „Hrvatska za Život‟. I u ovom broju našeg pro-life tromjesečnika predstavljeno je djelovanje udruge „Hrvatska za Život‟, inicijative „40 dana za život‟, ali i drugih pojedinaca koji se također zalažu za izgradnju kulture života.

Marija Šošić, koordinatorica inicijative „40 dana za život‟ za Dalmaciju, prikazala je tako zalaganje za život 10 gradova njezine regije u kojima djeluje Inicijativa u članku naziva Dalmacija puna života. Osvrnula se na početke pro-life djelovanja u tim gradovima na koje se nastavilo djelovanje Inicijative, ali i na velike plodove koji su nastali zalaganjem ustrajnih lokalnih molitelja, od čega su mnogi spašeni životi.

Lidija Dugan, koordinatorica Inicijative za Slavoniju, za potrebe ovog broja nije predstavila djelovanje Inicijative u Slavoniji nego program za iscjeljenje rana pobačaja kod žena naziva Oprostom oslobođene. Kako je došlo do pokretanja programa, kako i kada se on odvija, kako se očituje postabortivni sindrom i kako se on može izliječiti ovim programom – pročitajte u intervjuu s Lidijom Dugan.

U magazinu je najavljena i 3. utrka za život koja bi se trebala održati 6. lipnja ove godine na zagrebačkom Bundeku. Kao i prošlih godina, na Utrku su pozvani svi, i djeca i odrasli, koji žele na ovaj način podržati i svjedočiti kulturu života.

Vrlo je značajan i intervju sa Sue Thayer, bivšom voditeljicom klinike za pobačaje, a sadašnjom pro-life aktivistkinjom i članicom odbora inicijative „40 dana za život‟. U intervjuu je podijelila s čitateljima kako je izgledao njezin život dok je radila u klinici Planned Parenthood, a kako kada je dobila otkaz u istoj klinici, nakon što je odbila raditi pobačaje putem web kamere.

Za ovaj broj pisala je i Branka Gabrić, dr. sc. moralne teologije, koja je prikazala život djeteta u majčinoj utrobi. Od samog začeća do trenutka poroda, dr. sc. Gabrić izdvojila je pojedine tjedne razvitka djeteta u majčinoj utrobi i osvijetlila čudesan razvoj jednog ljudskog bića pod majčinim srcem.

Na kraju 2. broja posvjedočila je 25-godišnja Katja Rajić, mlada žena čiji je život pod majčinim srcem bio stavljen pod upitnik čak nekoliko puta jer je njezin otac njezinu majku silio na pobačaj. U svome svjedočanstvu Katja hrabro iznosi kako je bilo odrastati bez oca i sa saznanjem da je trebala biti pobačena, istaknuvši kako je sama kriza pobačaja zapravo posljedica krize muževnosti.

Časopis „Pohod‟ ovim brojem nastavlja svoju misiju koju je zacrtao Ante Čaljkušić, predsjednik udruge „Hrvatska za Život‟ i pokretač samog časopisa: „Vjerujem da će i ovaj magazin biti jedan od uspješnih načina navješćivanja radosne vijesti, pohođenja brojnih srdaca koja će se nakon susreta s Kristom oduševiti za život i Njegovu ljubav. Vjerujem da ćemo i preko ovoga magazina spasiti mnoge živote i duše, umnožiti broj aktivnih volontera i razvijati izgradnju kulture života, a sve snagom i milošću Duha Svetoga! Pohodite ljude ovim magazinom po cijeloj Hrvatskoj!‟

Drugi broj ovog tromjesečnika možete naći u svim gradovima u kojima djeluje Inicijativa. Časopis „Pohod‟ dar je zajednici za izgradnju kulture života.