Članovi hrvatske molitvene inicijative “40 dana za život” bili u Kolumbiji, upoznali spašenu djecu

Ante Čaljkušić, predsjednik molitvene inicijative “40 dana za život” Hrvatska, i Krunoslav Puškar, regionalni koordinator, nakon deset dana boravka u Pittsburghu i Houstonu, posjetili su kolumbijske gradove Bogotu i Barranquillu. Od 6. do 8. kolovoza održali su 4 pro-life tribine i prikazivali dokumentarni film “40 dana…”.

Delgado ih je provela i kroz dio Bogote gdje se nalazi 40 klinika za pobačaje i u kojem na stotine djece dnevno izgubi život. Specifičnost tog dijela grada jesu i zaposlenici klinika za pobačaje koji ispred samih klinika prolaznicima dijele letke ženama i nude pobačaj. S jednim od tih “zaposlenika” su i razgovarali jer je htio pomoći majci u 7. mjesecu trudnoće da ne pobaci. Svjestan da je podijeljen u samom sebi i da čini zlo, zatražio je molitvu.

U Kolumbiji je pobačaj dozvoljen u tri slučaja: ako je žena silovana, ako dijete ima malformacije i ako trudnoća ugrožava ženino zdravlje, što generalno znači da se može pozvati i na obični stres i emocionalnu nesigurnost.

O plodovima u Hrvatskoj i važnosti borbe za život Čaljkušić i Puškar svjedočili su i na katoličkoj nacionalnoj televiziji Cristovision.

Biskup Juan Vicente Cordoba (biskupija Fontibon) udijelio je svoj blagoslov preko generalnog vikara Josea Carlosa Manzana. Biskupija i televizija su na dar dobili sada već poznati dokumentarni film “40 dana…”.

Nakon svega što su proživjeli i doživjeli ovih dana članovi hrvatske molitvene inicijative “40 dana za život” ističu kako su zahvalni za život u Hrvatskoj te da je Hrvatska jako blagoslovljena zemlja.