Uoči 12. Nacionalnog susreta organizacijskih timova inicijative „40 dana za život“ koji će biti održan u Poreču, porečko-pulski biskup Ivan Štironja primio je u četvrtak 9. studenog 2023., predsjednicu inicijative i dopredsjednicu Udruge „Hrvatska za Život“ Petru Milković te voditelja inicijative u gradu Poreču i koordinatora za Istru i Kvarner Roberta Glavića.

Biskup Štironja izrazio je svoju podršku nastojanjima inicijative, zahvalivši za sve što inicijativa i udruga čine po pitanju zaštite života od prirodnog začeća do prirodne smrti.

Predstavnici su biskupa detaljnije upoznali s nastankom udruge, brojnim projektima i programima koji se provode u svrhu izgradnje kulture života, te o obiteljima, majkama i djeci o kojima brinu. Mons. Štironja izrazio je posebno zanimanje za gradove koji sudjeluju u inicijativi na području Porečko-pulske biskupije (Buzet, Labin, Poreč, Pula, Umag).

Istaknuo je da je svjestan težine apostolata za nerođene, te je naglasio da ništa u životu nisu postigli bez križa. U svoje molitve preporučit će sva nastojanja inicijative i udruge, kao i sudionike nacionalnog susreta.

Nacionalni susret okupit će 110 sudionika iz cijele Hrvatske, a osim osvrta na proteklo razdoblje, sudionici će se osnažiti za daljnje djelovanje i za proljetnu kampanju miroljubivog bdjenja, koja će početi na Pepelnicu, 14. veljače 2024. godine.

Izvor: ika.hkm.hr