Mons. Bože Radoš, biskup varaždinski, primio je voditelje i članove organizacijskih timova inicijative „40 dana za život” iz Čakovca, Koprivnice i Varaždina u četvrtak, 5. listopada.

Tom su mu prigodom prenijeli aktualnosti apostolata za nerođene te iznijeli planove za budućnost. Biskup Radoš je pohvalio rad Inicijative te ponudio suradnju u pomoći obiteljima o kojima skrbi udruga „Hrvatska za Život”.

Prisutni su posvjedočili kako ih je biskup mudro poučio o molitvi po uzoru na sv. Franju Asiškog, rekavši da, kad te brat kojem pokucaš na vrata ne primi i ti ostaneš vani kisnuti, prihvati to trpljenje sa zahvalnošću i radosno te ćeš tako činiti ono što je Bogu ugodno i dobiti prave plodove Duha.

Također, biskup je naglasio kako u današnjem svijetu protivljenja Crkvi i našoj javnoj molitvi naš put treba biti put poniznosti te da i kad smo mi skroviti, maleni i tihi, Bog svakako snažno djeluje.

Na kraju susreta biskup Radoš dogovorio je s prisutnima da će služiti svetu misu zahvalnicu u varaždinskoj katedrali, dan uoči kraja jesenske kampanje, 4. studenog, u 18 sati.