Zagrebački nadbiskup i metropolit mons., Dražen Kutleša, i predsjednik udruge „Hrvatska za Život“, Ante Čaljkušić, susreli su se 12. rujna u 9 sati na Kaptolu.

Razgovarali su o plodovima inicijative „40 dana za život” i drugim projektima Udruge na području Zagrebačke nadbiskupije. Mons. Kutleši je Čaljkušić posvjedočio kako su, naprimjer, majke Laura i Ivana odustale od pobačaja zato što su upoznale molitelje ispred bolnice Sestara milosrdnica odnosno bolnice Merkur.

Jesenska kampanja inicijative „40 dana za život“ počinje 27. rujna i traje do 5. studenog u 36 gradova. U Zagrebu će se bdjenje održavati ispred KBC Sestre Milosrdnice i po prvi puta ispred KBC Zagreb, rodilište Petrova.

Nadbiskup Kutleša je pozdravio rad zagrebačkog Centra za život u Đorđićevoj 6 i snimanje dugometražnog igranog obiteljskog filma „Loveći Teslu“.

Redatelj filma, Ante Čaljkušić, istaknuo je kako je riječ o snažnoj priči koja će spašavati ljudske živote, a film će biti prikazivan u kinima, na festivalima, televizijama i internetu.Zagrebački metropolit je od Čaljkušića na dar dobio sve brojeve pro-life časopisa „Pohod“, model spomenika trudnici Ružici Markobašić i njezinu nerođenom sinu Antunu, knjigu 40 dana za život i Antinu knjigu Zvrk u Božjim rukama.