Hvaljen Isus i Marija!

Vjerovali ili ne, ali prošlo je već 6 godina od prve korizmene kampanje inicijative „40 dana za život – Hrvatska‟. Korizmena kampanja koja nas čeka već je 13. kampanja u nizu. U korizmi 2014. godine započeli smo tako miroljubivo bdjeti ispred samo jedne bolnice u samo jednome gradu, a ove ćemo korizme bdjeti ispred 37 mjesta bdjenja u čak 35 hrvatskih gradova!

U samo 6 godina radosna se vijest koju pronosi inicijativa proširila diljem Lijepe Naše, a širi se i dalje. Tako će se ove korizme u zajedničkoj molitvi za spas nerođene djece po prvi put priključiti dva nova grada – Labin i Samobor. Osim na službenim mjestima bdjenja, ove ćemo kampanje barem jednom bdjeti ispred svih bolnica s rodilištima i klinika u kojima je moguće izvršiti namjerni pobačaj, što ovu kampanju čini najvećom i cjelovitom.

Korizmena kampanja započinje 26. veljače, na Čistu srijedu, a završava 5. travnja, na Cvjetnicu. Održat će se pod geslom: „Nisam li ti zapovjedio: odvaži se i budi hrabar?“ (Jš 1, 8 – 9). Ove korizme pozivamo vas da budete hrabri za: nerođenu djecu, majke i očeve, medicinsko osoblje, sve ranjene pobačajem.

Kao i svake kampanje i ove smo kampanje odabrali temu te ćemo staviti poseban naglasak na novi program udruge „Hrvatska za Život“, a to je Iscjeljenje očeva srca. Održat ćemo niz tribina, čuti svjedočanstva muškaraca koji nose ranu namjernog ili spontanog pobačaja ili smrti djeteta tijekom trudnoće ili neposredno nakon poroda. Želimo naglasiti da i muškarci nose ranu pobačaja, da i oni žale za svojim izgubljenim očinstvom. Zato smo ovu kampanju za zaštitnika izabrali sv. Josipa, Gospinog zaručnika i poočima Isusa Krista. Molit ćemo posebno sv. Josipa da zaštiti muškarce, očeve, djedove, da ih ohrabri, podigne za borbu za nerođene i bude im uzor, znajući iz iskustva da se mnogi pobačaji ne bi izvršili da su muškarci stali uz majku svog djeteta, bili joj podrška i obranili svoje dijete od smrti pobačajem.

Početak kampanje obilježit ćemo križnim putovima za nerođene koji će se održati u svim gradovima sudionicima. Posebnost ove kampanje bit će i Straža sv. Josipa, koja se do sada neformalno održavala u nekim gradovima, a sada će biti organizirana svake srijede po jedan sat. U tom satu, koji će gradovi sudionici kampanje sami odabrati, posebno pozivamo muškarce na stražu za nerođene i za njihove majke.

Vjerujem da će i ova kampanja biti puna plodova. Zbog djelovanja Inicijative u Hrvatskoj dosad su spašena 64 dječja života, za koja znamo. Svoje rođendane, imendane, prve korake, zubiće, odlaske u vrtić imaju Roko, Vito, Petra, Antonija, Juraj i mnogi drugi dječaci i djevojčice koji su zalaganjem Inicijative spašeni od sigurne smrti. Vjerujem da će i ove kampanje naša prisutnost ispred bolnica, domova zdravlja i klinika ohrabriti neku majku da rodi. Vjerujem da će i ove kampanje zbog naše prisutnosti ispred mjesta na kojima se donose odluke o životu i smrti nerođenog života još više pasti broj namjernih pobačaja, a povećati se broj poroda, kako to i same statistike pokazuju iz godine u godinu. Vjerujem da će se i ove kampanje mnogi vjernici ohrabriti i po prvi put javno stati u obranu svoje nerođene braće i sestara u Kristu!

U Kristu,

Ante Čaljkušić