Udruga „Hrvatska za Život‟ provodi projekt „Utrka za život‟ od 2018. godine. Kao i svakom projektu Udruge, i ovom je projektu cilj osvijestiti javnost o poziciji majki i očeva u hrvatskome društvu te o važnosti i svetosti svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

Prva i povijesna utrka za život u Hrvatskoj održana je 8. rujna 2018. u Zagrebu, sa startom i ciljem na jezeru Bundek, dok je Druga utrka za život održana 1. lipnja 2019. godine na istome mjestu. Premda do ovog projekta Udruga nije imala sportske manifestacije, već se na Prvoj utrci ovaj projekt pokazao kao odličan način da pojedince potakne na zdrav život, ali i da svojim sudjelovanjem podignu svijest o vrijednosti svakog ljudskog života. Provoditelj ovog programa Udruge je Damir Luka Saftić.

Sama staza Utrke dugačka je otprilike 6500 metara. Počinje kod ljetne pozornice na Bundeku, od koje se dalje proteže na Savski nasip i nastavlja prema pješačkom Savskom mostu. Od Savskog se mosta staza dalje nastavlja s druge strane Savskog nasipa sve do Mosta slobode. Preko Mosta slobode staza se ponovno vraća na Bundek do cilja koji se također nalazi kod ljetne pozornice.

Predviđen datum održavanja Treće utrke za život jest 6. lipnja 2020. godine. Stoga se i ove godine na poseban način pozivaju sportaši, rekreativni i profesionalni, roditelji s djecom te pojedinci treće životne dobi da svojim sudjelovanjem pomognu u izgradnji kulture života. Prva tri trkača i prve tri trkačice u obje skupine (djeca i odrasli) bit će nagrađeni prigodnim nagradama. Utrku će obogatiti i gosti iznenađenja koji su svoj život posvetili brizi za trudnice, majke i očeve s djecom u potrebi.

Kotizacija/donacija za sudjelovanje u Utrci je simboličnih 50 kuna, od koje svaki sudionik Utrke na poklon dobiva majicu i lagani obrok s izvorskom vodom. Preostali iznos od kotizacija iskoristit će se kao donacija za pomoć majkama, trudnicama i njihovoj djeci, štićenicima o kojima brine udruga „Hrvatska za Život‟.

Prijave za ovogodišnju Utrku bit će obavljene uskoro, a sve novije informacije vezane uz samu prijavu za Utrku možete pratiti na Facebook stranici „Utrka za život‟. Za više informacija obratite se na e-mailutrkazazivot@gmail.com.

Sudjeluj i ti! Prijavi se za sljedeću „Utrku za život‟ i nadahni se za svoje daljnje zalaganje za život u sredini iz koje dolaziš. Budi dio izgradnje kulture života u Hrvatskoj. Trči za one koji još ne mogu trčati.

52.-1

Image 52 of 52

1.

Image 1 of 68