Varaždinski biskup, Bože Radoš, ugostio je 24. veljače Antu Čaljkušića, predsjednika udruge „Hrvatska za Život”.

Razgovarali su o centrima za život i potpori trudnicama. Čaljkušić je podijelio s biskupom i svjedočanstvo o majci Aniti koja je odustala od pobačaja i rodila sina Viktora, treće dijete u obitelji.

Tu priča nije stala, Anita je izrazila želju dati krstiti sebe i djecu. Na Uskrs prošle godine krštena je Anita, a 2. kolovoza krštena su i djeca. Na dan krštenja djece, suprug Nikola zaprosio je Anitu za katolički sakramentalni brak. Vjenčali su se i tvrde da toga ne bi bilo bez prijateljstva s članovima Inicijative preko kojih su upoznali Gospodina.

Biskup Radoš pozdravio je sva nastojanja apostolata te iskazao zadovoljstvo radom Inicijative i Udruge.

Mons. Bože Radoš i Ante Čaljkušić komentirali su i nadolazeću korizmenu kampanju inicijative „40 dana za život” koja počinje 2. ožujka, na Pepelnicu, a u kojoj će sudjelovati vjernici iz 35 gradova na 37 mjesta bdjenja. Kampanja je posvećena djedovima i bakama isto kao i 4. po redu nadolazeći nacionalni susret katoličkih obitelji koji će se održati u Varaždinskoj biskupiji 21. i 22. svibnja ove godine, u Ludbregu.

Čaljkušić je poklonio biskupu Radošu drugo izdanje autorske knjige Zvrk u Božjim rukama te molitvenik za mlade Krunica i litanije za život u (pred)bračnoj čistoći, nastao u program Prava ljubav čeka, jednom od programa Udruge.