Grupa RiM (sestre Ružica i Maja Nedić) darovale su inicijativi “40 dana za život” pjesmu “Život je dragocjen” povodom nove jesenske kampanje koja započinje 23. rujna.

 
Sama je pjesma nadahnuta stvarnim događajem, a govori o majci i ocu koji su bili suočeni sa stvarnošću pobačaja te stoga nosi iznimno jaku poruku. “Sigurni smo da će ova pjesma spašavati dječje živote”, zaključio je Ante Čaljkušić, scenarist i redatelj spota.
 
“Sretne smo što smo mogle dati svoj doprinos apostolatu za život. Snimanje spota je bilo jako veselo i upoznale smo divne ljude koji se nesebično daju za kulturu života”, sestre Ružica i Maja Nedić.
 
Glavnu ulogu u spotu igra mlada i talentirana Paula Garić, pjevačica iz duhovnog benda Tobija. “Pauli se odmah svidio scenarij. Divna je osoba i jako talentirana. Znao sam da će moći sjajno odigrati ulogu”, kazao je Ante Čaljkušić.
 
“Ovo mi je jedno od najboljih iskustava, ali i najizazovnijih uloga, budući da se radi o jako osjetljivoj temi, K tome, ovaj je spot snimljen nadahnut stvarnim događajem, riječ je o pravim ljudima”, naglasila je Paula Garić.
 
“Od srca smo zahvalni roditeljima djece koja glume u spotu. Hvala im na ukazanom povjerenju. Dali smo najbolje od sebe i vjerujemo da je baš njima ovo bilo jedno posebno iskustvo”, zaključila je Dijana Brozović, asistentica redatelja.
 
Jesenska kampanja incijative ”40 dana za život” započinje 23. rujna i traje do 1. studenog. U njoj će, kao i u prošloj, korizmenoj kampanji, sudjelovati 35 hrvatskih gradova na 37 mjesta bdjenja. Pogledajte video spot koji najavljuje jesensku kampanju i koji progovara kako život uistinu jest dragocjen.