U četvrtak, 3. ožujka 2022., je bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, primio predstavnike udruge “Hrvatska za Život” i inicijative “40 dana za život”. 

Mons. Huzjak potaknuo je prisutne da i dalje njeguju prenošenje poruke za život kroz umjetnička djela “jer ona ostaju godinama prisutna u javnosti kao vidljivi znak”. Time je pohvalio podizanje spomenika stradaloj trudnici Ružici Markobašić i njezinome nerođenom sinu Antunu ispred Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar, zatim dokumentarni film “40 dana…” koji je bio prikazan u kinima i drugim dvoranama diljem Hrvatske te je pohvalio planiranje snimanja igranog pro-life filma. 

Predsjednik Udruge Ante Čaljkušić je pozvao biskupa Huzjaka na proslavu Majčinog dana s trudnicama, članovima Inicijative i nekim javnim osobama (o svemu tome uskoro). Na tragu toga su prokomentirali susret katoličkih obitelji koji će se održati u svibnju ove godine u Ludbregu.

Članovi Udruge su se dali na raspolaganje Biskupiji za doprinos mladima kroz program Udruge o predbračnoj čistoći Prava ljubav čeka.

U tijeku je korizmena kampanja Inicijative, koja se održava u 35 gradova, na 37 mjesta bdjenja, a u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji čak u tri grada: Bjelovaru, Križevcima i Vrbovcu. Voditelji Inicijative iz tih gradova također su sudjelovali na primanju kod mons. Huzjaka.

Osim 35 gradova, na samom početku korizme organizirali su se i vjernici iz Buzeta i Rovinja, pokrenuli bdjenje te tako postali dio Inicijative u Hrvatskoj.

Mons. Huzjak je na dar dobio novo izdanje sve popularnijeg časopisa Pohod, molitvenik za mlade Krunica i litanije za život u (pred)bračnoj čistoći te knjigu Zvrk u Božjim rukama.