S pjesmom i molitvom na koljenama, ovog je ponedjeljka započelo Jerihonsko bdjenje za nerođene u Crkvi Presvetog Srca Isusova u sklopu zagrebačke bolnice ”Sestara milosrdnica”. Ovo se bdjenje održava u organizaciji inicijative „40 dana za život‟.

Jerihonsko je bdjenje katolička pobožnost molitve i bdjenja pred Presvetim oltarskim sakramentom, poglavito uz molitvu krunice i čitanja Svetog pisma, a traje sedam dana i sedam noći – bez prestanka.

Sudionici u ovoj vrsti molitve imaju priliku sedam dana i noći „ratovati na koljenima‟ pred Gospodinom Isusom Kristom i s Gospodinom Isusom Kristom koji ruši zidine naših grijeha i utvrde naših slabosti i rana. Pobožnost Jerihonskog bdjenja tako je iskaz zadovoljštine za naše grijehe, djelo pokore i žrtve, ali i svjedočenje naše vjere i ljubavi prema euharistijskom Isusu.

U našem apostolatu za život, svjesni činjenice da je borba za nerođeni život zapravo duhovni boj, Jerihonsko bdjenje organiziramo na sljedeće nakane: kajanje za grijeh pobačaja, za rođenje svakog začetog djeteta, za majke i očeve ranjene pobačajem, za parove željne djece, za liječnike i medicinsko osoblje, za domovinu i zakone koji će štititi život, osobne nakane itd.

Simbolično je da će Jerihonsko bdjenje trajati sedam dana i noći upravo u sklopu bolnice ispred koje je pokrenuto prvo molitveno bdjenje inicijative „40 dana za život‟ prije točno sedam godina.

Također je simbolično to što će prvo zagrebačko Jerihonsko bdjenje završiti u nedjelju, 7. veljače, upravo na Dan života.

Osim molitve, u sklopu Jerihonskog bdjenja svakog će se dana slaviti sv. misa u 18.30, a neki od svećenika koji će je predslaviti bit će don Damir Stojićfra Ivan Matić i fra Jozo Zovko.

S obzirom na epidemiološke mjere i ograničeni broj vjernika u crkvi, za sudjelovanje u bdjenju potrebno je prijaviti se na broj 091 724 1044 ili 092 396 9905. „Dobrodošli su svi koji žele doći pokloniti se Gospodinu i moliti za nerođene“, poručila je Dijana Brozović, članica inicijative „40 dana za život‟ i udruge „Hrvatska za Život‟, u članku za Hrvatsku katoličku mrežu.

Dođi te Mu se pokloni i ti!