Hvala vam na vašoj potpori!

Hvaljen Isus i Marija!

Prijatelji kulture života,

još se jedna godina približava svome kraju pa, kao mnogi, tako i mi sažimamo što smo sve radili tijekom ove godine. Iako je bila izazovna, ipak nismo odustajali od borbe za život svakog začetog djeteta jer je ta borba zaista najvažnija na svijetu. Što smo, dakle, radili tijekom 2020. godine?

Održali smo dvije molitvene kampanje inicijative 40 dana za život u 35 gradova na 37 mjesta bdjenja. Na polovici korizmene kampanje prebacili smo bdjenje u domove i time se povećao broj sudionika, a ne smanjio. Jesenska kampanja s javnim bdjenjem održana je bez ikakvih problema.

Otvorili smo je svečanim procesijama u čast Bezgrješnog Srca Marijina u 15 gradova, a znamo i za dva spašena života tijekom kampanja – jedan u korizmi, jedan tijekom jeseni.

Program Oprostom oslobođene, duhovne vježbe za iscjeljenje rana pobačaja kod majki, proveden je jednom u Splitu i Ludbregu, a provoditeljica programa Lidija Dugan trenutno u duhovnim vježbama prati žene iz Njemačke, Nizozemske…

Održano je desetak tribina o novom programu Iscjeljenje očeva srca na kojima su usput predstavljeni i drugi programi Udruge. Održane su i prve duhovne vježbe za očeve s ranama pobačaja Iscjeljenje očeva srca (Ludbreg 10/2020).

Tim za trudnice Nisi sama trenutno brine za oko 45 obitelji u Hrvatskoj. Kroz ovu godinu razgovarali smo s desetak žena koje smo odgovarali od pobačaja i kojima smo nudili već dobro poznate načine pomoći.

U sklopu toga tima su i Centri za život, novootvoreni u Splitu i novi prostor u Zagrebu, a u prosincu se očekuje otvorenje prostora u Vinkovcima.

Organizirali smo IX. nacionalni susret Incijative u Vinkovcima. Pomoćni biskup Ivan Ćurić posvetio je Inicijativu i Udrugu Presvetom Srcu Isusovu. Članovi nacionalnog tima više su puta imali službene sastanke s voditeljima i članovima lokalnih timova. U skladu s uvjetima, održavani su i online sastanci.

Proputovali smo više od 100 000 kilometara. Ove smo godine imali i rekordan broj promotivnih materijala, a postavili smo i jumbo plakate s porukom „Za mene se vrijedi boriti‟ po cijeloj Hrvatskoj.

Izdali smo prva četiri broja prvog časopisa za život u Hrvatskoj, Pohoda, a već smo u zadnjem broju dosegli nakladu od 12 000 primjeraka. Pohod je poslan na adrese bolnica, privatnih ginekoloških ambulanti, saborskih zastupnika, biskupija i župa. Cilj je imati nakladu od 50 000 primjeraka.

Organizirali smo Večeri dobročinitelja u više gradova. Mnogima je to bio prvi susret s našim radom i jedan oblik duhovne obnove. Sudjelovali su predstavnici udruga, inicijativa, pokreta, političkih stranaka, ureda gradonačelnika, biskupija, župa, samostana te brojni drugi.

Na Prvi pro-life webinar u Hrvatskoj Snažni i postojani prijavilo se 900 sudionika, a organiziran je kao odgovor na krizu i davanje nade.

Održana je i Prva online večer dobročinitelja s 350 prijavljenih osoba.

Pod našim projektom Muževni budite održana je i 1. online konferencija za katoličke muškarce sa 750 prijavljenih osoba.

S obzirom na okolnosti imali smo samo jedno službeno putovanje: Indija, siječanj 2020. – sudjelovanje na ASPAC HLI (Human Life International Asia Pacific) konferenciji za život, obitelj i vjeru u sklopu koje je predstavljena Hrvatska, a imali smo i svoje predavanje u Goi.

Raste i program Prava ljubav čeka, kao i program Vikendi Srca Marijina.

Pokrenuli smo i novu inicijativu Krunicom za pobjedu kulture života i pozivamo vas da se preko stranice ruzarij.com prijavite za svakodnevnu molitvu krunice za potpunu pobjedu života.

Dragi prijatelji, iako se nekad čini kako su teška vremena, kako nevolja nikada neće proći, kako nema nade – naša je nada Isus Krist. Pratimo stoga u ovo adventsko vrijeme našu Djevicu i sv. Josipa i s njima zajedno iščekujmo proslavu blagdana rođenja našega Spasitelja Isusa Krista!

Blagoslovljeni vam dani Došašća i sretan nadolazeći blagdan Božića!

Mir i dobro,

Ante Čaljkušić