Od 17. do 19. svibnja odvijala se 5. konferencija katoličkih muškaraca „Budi muškarac” koja se ovaj put održala u Vukovaru u Pastoralnom centru sv. Bono.

Konferencija je i ove godine okupila brojne sudionike iz svih dijelova Lijepe Naše, ali i iz okolnih zemalja, kao i velik broj govornika koji su se dotaknuli svih mogućih tema važnih za cjelovitu osobnu izgradnju katoličkog muškarca.

Ovogodišnji su govornici bili: p. Boris Jozić, Tomislav Belavić, Antun Dugan – Samuraj, Ivan Džanko, Marko Frković, Matej Galić, Danijel Katanović, Matej Lovrić, Lordan Ljubenkov, Vedran Politeo, Robert Rukavina i Kristijan Šimičić.

Tema ovogodišnje konferencije bila je odabir poziva i preuzimanje odgovornosti, dok je svaki od govornika dao svoj doprinos geslu konferencije koje je ove godine glasilo: „Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu’’ (Jer 29, 11).

Uz poticajna izlaganja, konferenciju je obogatio i duhovni program koji se sastojao od svakodnevne sv. mise, ispovijedi, cjelonoćnog klanjanja pred Presvetim/duhovskog bdjenja, molitve krunice ispred Središnjeg križa, slavljenja i molitve.

Jedan od brojnih plodova konferencije jest svakako javna molitva krunice u Vukovaru koja će započeti 1. lipnja u 8.30 ispred Središnjeg križa, a kojom će Vukovar postati jedan od 14 gradova u kojima muškarci javno mole krunicu.

Iduća, 6. konferencija katoličkih muškaraca planirana je za prvu polovicu sljedeće godine u Dalmaciji. Svi oni koji nisu mogli prisustvovati 5. konferenciji katoličkih muškaraca moći će uskoro pogledati snimke izlaganja ispunjavanjem prijavnice.