2. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA ZA ŽIVOT NADMAŠILA SVA OČEKIVANJA!

Od 3. do 5. svibnja održana je u hotelu Westin u Zagrebu, 2. Međunarodna konferencija za Život pod nazivom „Život, dakle, biraj!“, u organizaciji Udruge „Hrvatska za Život“.

Na Konferenciji se okupilo 130 sudionika iz Hrvatske i svijeta. Gosti su kroz mnoge teme o zaštiti života od prirodnog začeća do prirodne smrti trebali odgovoriti na pitanje: „Koje je rješenje pobačaja u domovini i svijetu?“, a reakcije sudionika potvrđuju da su u tome uspjeli.

Teme su bile raznolike i zanimljive: predbračna i bračna čistoća, prirodno planiranje obitelji, rad sa supružnicima koji ne mogu imati djecu, posvajanje, rad sa starijima i nemoćnima u domovima, kako u praksi izgleda rad s trudnicama i majkama, izlječenje rana pobačaja kod muškaraca i žena, a o iskustvima borbe za život čuli smo od gostiju iz Sjedinjenih Američkih Država, Kolumbije,  Makedonije i Austrije. Sudionici Konferencije došli su iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz Španjolske, Slovačke, Bosne i Hercegovine, a čak i iz daleke Indije.

Posebnost ove Konferencije je u tome da su dodjeljena priznanja i zahvale pro-life seniorima (ne toliko po godinama, koliko po dugogodišnjem stažu ustrajnog i marljivog zalaganja za zaštitu i promociju kulture života u Hrvatskoj). Udruga „Hrvatska za Život“ tako je zahvalila dr. Antunu Lisecu, dr. Ružici Ćavar, dr. Danijeli De Micheli Vitturi, Bosiljki Bačuri, dipl. iur., bračnom paru Mariju i Darki Živković te vlč. Ivici Berdiku te im uručila posebne zahvalnice. Ante Čaljkušić i Petra Milković, predsjednik i dopredsjednica Udruge, naglasili su kako su ovo samo neki od uzora borbe za život u Hrvatskoj te su im od srca zahvalili što mole za sve volontere i članove Udruge „Hrvatska za Život“ i Inicijative „40 dana za život“.

„Počašćena sam što sam mogla biti dio 2. Međunarodne konferencije za Život u Zagrebu.“, rekla je Sue Thayer, direktorica za odnose s javnošću svjetske inicijative 40 Days for Life. Sue je 18 godina radila unutar industrije abortusa te je u svom izlaganju podijelila dramatične događaje koji se svakodnevno zbivaju unutar zidova klinika za abortuse Planned Parenthood.

„Odlična organizacija, prekrasno iskustvo i predivno provedeno vrijeme u Zagrebu i Hrvatskoj!“, dojmovi su Rebecce Kiessling iz SAD-a, predsjednice udruge Save the 1, čije podružnice postoje diljem svijeta, a koja se bori za svaki život bez iznimke, kako bi se pravno zaštitila i djeca začeta silovanjem, s obzirom da je i sama na taj način začeta. Posebno ju je razveselilo što je u veliku Save the 1 obitelj ušlo i dvoje novih članova iz Hrvatske, koji su tijekom Konferencije podijelili svoju životnu priču. Iako su začeti silovanjem, njihove su ih majke rodile te danas svjedoče o ljepoti i vrijednosti svog života.

Osvježeni novim spoznajama i ohrabreni nastavljamo izgradnju kulture života te se unaprijed radujemo sljedećoj konferenciji za Život čiji ćemo datum održavanja objaviti uskoro.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript