BLAGOSLOVLJENO LJETO

Dragi prijatelji!

Još uvijek pod dojmom velikih događaja za život proteklih mjeseci, spremamo se polako na ljetni odmor.

Ljeto, iako će biti djelomično i radno, pružit će nam vremena i za odmor, uživanje s obitelji i tzv. punjenje baterija, jer nas očekuje velika, radosna, ali i zahtjevna jesen.

Iza nas je susret s papom Franjom, s kojim sam imao čast ponovno se susresti, a i dr. Ivan Zmijanović, šibenski ginekolog s prizivom savjesti. Također smo trčali za Život, hodali za Život, organizirali 2. Međunarodnu konferenciju za Život, imali bdjenja tijekom korizme diljem Hrvatske, održavali tribine, edukacije, molitve, organizirali Jerihonska bdjenja, sudjelovali na svetim misama, klanjanjima…

I ove jeseni priključit ćemo se stotinama gradova diljem svijeta u jesenskoj kampanji Inicijative 40 dana za život koja će trajati od 25. rujna do 3. studenog.

Tema naše kampanje bit će: „Za dijete više!“, a kroz razna događanja čut ćemo mnoga svjedočanstva obitelji s više djece, svjedočanstva o prevladavanju strahova, Božjoj providnosti, ljepoti roditeljstva…

Za zaštitnike nadolazeće kampanje izabrali smo Bezgrješno Srce Marijino i Presveto Srce Isusovo, a kroz kolovoz ćemo vam najaviti koja još iznenađenja pripremamo za ovu jesen diljem Hrvatske.

Ponovno ćemo imati minimalno 30 mjesta bdjenja, a javljaju se i novi gradovi koji žele graditi kulturu života u svojim mjestima. Inicijativa 40 dana za život je početak kraja pobačaja u lokalnim zajednicama i zato vas pozivam da se i ove jeseni odazovete svojim dolaskom pred bolnicu, dom zdravlja ili kliniku u svom gradu. To može biti „samo“ na 5 minuta, a može i svaki dan po sat vremena ili duže. Vaša prisutnost je važna, a svaka minuta vaše molitve i žrtve bitna je za spas nedužnih života i ljudskih duša.

U predivnoj knjizi „Dušo Kristova, posveti me!“, pobožnosti priznatoj od Katoličke Crkve, postoji svjedočanstvo majke Sofije Tajber o tome kako je molila Boga da joj pokaže način kako će se zaustaviti ratovi u svijetu. Dobila je ovo obećanje: „U trenutku kada na svijetu prestane postojati grijeh pobačaja, svi ratovi na čitavoj zemlji će prestati!“.

Pozivam vas da od početka srpnja svakog dana izdvojite vrijeme i pomolite se za uspjeh i blagoslov nadolazeće kampanje. Molitva i post ključ su borbe za život.

Vjerujem da su do sada po našim molitvama spašeni nebrojeni životi!

Molite i litanije Presvetoj Duši Kristovoj za obnovu čovječanstva. Molite ih s ljubavlju i po njima upoznajte i svoju dušu.

Sveti Ivan Pavao II. rekao je:

„Djeca su osmijeh neba darovan zemlji.“

Želimo to svjedočiti i ovu jesen!

Odmorite se i pripremite za vatromet života koji nas čeka i ovu jesen! U nastavku se kroz foto galeriju prisjetite nekih događaja od početka godine, a pogledajte i ljetni pro-life spot – radostan i lijep, ali s važnom porukom na kraju!

U Kristu,
Ante Čaljkušić,
predsjednik Inicijative