rukepridruzi se

U

druga Hrvatska za Život osnovana je 2014. godine s ciljem promicanja kulture života diljem Republike Hrvatske, a i diljem svijeta.

Udruga Hrvatska za Život u svojem nazivu krije Život napisan velikim početnim slovom, što znači Hrvatska za Krista, jer je samo Krist – Put, Istina i Život.

Trenutni programi Udruge su Oprostom oslobođene, Prava ljubav čeka, Vikend srca Marijinog, zatim Inicijativa 40 dana za život, otvaranje savjetovališta pod nazivom Centar za Život (jedno otvoreno u Zagrebu, a u planu su Centri u Splitu i u Vukovaru) te Tim za trudnice, majke i obitelji.

Ciljevi Udruge su buđenje svijesti o apsolutnoj svetosti i dostojanstvu ljudskog života, od trenutka začeća do prirodne smrti, promicanje vrijednosti i poštivanja života u skladu s objavljenom Božjom riječi i zakonima Katoličke crkve te njegovanje ekumenizma, poboljšanje kvalitete života siromašnoj djeci, obiteljima, teško oboljelima i beskućnicima, zaštita i odgovornost nad svakim ljudskom životom od trenutka začeća do prirodne smrti te zaštita i očuvanje dostojanstva ljudske osobe, okupljanje članova iz svih sredina radi poticanja ljubavi, stabilnog braka, ostvarenja sretne obitelji, poštovanja i zaštite ljudskog života od začeća do prirodne smrti, stvaranja uvjeta za odgovorno roditeljstvo te humanih i odgovornih međuljudskih odnosa kojima su temelj ljubav, tolerancija i mir.

Udruga svoje sjedište ima na adresi Kajfešov brijeg 12 u Zagrebu.